Kongenshus Efterskole             Nærvær og samvær gi'r selvværd.

Kunst og håndværk

På valgfaget Kunst og håndværk kommer alle sanserne i spil.

Vi skal se på både arkitektur, kunst, møbel- og tøjdesign. Vi skal røre ved tingene. Vi skal tænke over, hvorfor bygninger, billedet, skulpturen, stolen eller kjolen lige ser ud, som den nu gør.
Vi undersøger, om der er en sammenhæng mellem udtryk, form, farve og ikke mindst den tid, det er blevet til i. Vi reflekterer og undrer os. Så nysgerrighed er en stor del af Kunst og håndværk.

Kunst og håndværk er på ingen måde ren teori. Vi skal naturligvis også selv have hænderne i gang og afprøve forskellige ting og metoder fra kunstens og kunsthåndværkernes verden. Vi stikker hænderne i leret. Vi lader penslen og blyanten danse hen over papiret.
Vi kan finde på at sy, hækle, strikke, filte og meget mere. Kort sagt, så slipper vi kreativiteten løs på valgfaget Kunst og håndværk. Vi designer og skaber selv værker og projekter i forskellig størrelse – sammen og hver for sig.

Er du ved at sprænges af kreativitet og skaberlyst en aften, er der også mulighed for at få adgang til vores Kunst og håndværkslokaler der. Desuden laver aftenvagten nogle gange hyggeaktiviteter i lokalerne.

Kunst og håndværk er også et valgfag med mange småture ud af huset og besøg af forskellige kunstnere, kunsthåndværkere eller andre projektmagere.

I skoleåret 16/17 havde vi f.eks. besøg af kunstneren Henning Severin Pedersen, som lavede en workshop med holdet. En hel dag stod altså i skabelsens og kunstens tegn. Resultatet blev et stort maleri lavet i fællesskab, som nu pryder en af væggene i vores spisesal.
Vi var også på udflugt til bl.a. Silkeborg Bad og på skulpturvandring i Holstebro.

Er der gemt en kreativ designer eller kunstner i dig, og kan du fordybe dig i udtryk og form? Så er Kunst og håndværk for dig!

Kunst og håndværk maleri

"Kast dig ud i det! Det bliver dit bedste år, hvis du giver det en chance."
- Kristian -

Besøgsaftener
Kom og oplev skolen og få en rundvisning til næste besøgsaften.

Tilmeld